Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

H Προφητεία / The Prophecy (1995)

Σκηνοθεσία: Gregory Widen
Πρωταγωνιστούν: Christopher Walken, Elias Koteas, Virginia Madsen

Συντάκτης: Thodoris KL

Ένας αστυνομικός ανακαλύπτει ένα μοναδικό αντίτυπο της Βίβλου, γραμμένο στο χέρι. Σύμφωνα με αυτό η Αποκάλυψις του Ιωάννη έχει ένα ακόμα κεφάλαιο, που το γνωρίζουν μόνο στους ουρανούς, το οποίο μας αναφέρει πως, από την δημιουργία του ανθρώπου κι έπειτα, διεξάγεται πόλεμος ανάμεσα στους Αγγέλους. Η προφητεία μας λέει επίσης πως κάποιοι από αυτούς θα έρθουν στην γη για να βρουν την πιο σκοτεινή ψυχή που έχει υπάρξει και να τους βοηθήσει να νικήσουν τον πόλεμο, που θα μετατρέψει τον Παράδεισο σε μία ακόμη κόλαση για τις ανθρώπινες ψυχές.


Από τις αγαπημένες μου ταινίες τρόμου των 90's και σίγουρα η πιο υποτιμημένη της δεκαετίας, αυτή η δημιουργία είναι βασισμένη σε μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα που κάποιους θα τους ενθουσιάσει και κάποιους άλλους θα τους ξενίσει. Πρόκειται για θρησκευτικό θρίλερ που δεν βαδίζει στα χνάρια παλιότερων επιτυχιών, όπως του ''Εξορκιστή'' ή του ''the Omen'', στον τομέα της φρίκης και του τρόμου, αλλά βασίζεται περισσότερο στις ερμηνείες, στον περιπετειώδη ρυθμό και στην υπνωτική ατμόσφαιρα. Εξαιρετικές όλες οι ερμηνείες με κορυφαία βέβαια αυτή του Christopher Walken στον ρόλο του Αρχάγγελου Γαβριήλ και του Viggo Mortensen (πραγματικά αγνώριστος σε μια από τις πρώτες του εμφανίσεις) στον ρόλο του Διαβόλου.

Η μοναδική σκηνοθετική απόπειρα του σεναριογράφου Gregory Widen (μαζί με ένα επεισόδιο του ''Tales from the crypt'') ο οποίος στο παρελθόν είχε γράψει το σενάριο για το, κλασσικό πλέον, ''Highlander'' του Russel Mulcahy. Tότε είχε δώσει στο κοινό του φανταστικού τους Αθάνατους και τώρα ήρθε η ώρα των Αγγέλων.
Ακολουθήθηκε από τέσσερα sequels και ένα μικρού μήκους fan film που συνδύαζε τον κόσμο του ''Prophecy'' με αυτόν του ''Hellraiser'' (Hellraiser: Prophecy/ directed by Jonathan S. Kui, 2006).

Bαθμολογία: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου