Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κραυγές Αγωνίας / When a Stranger Calls ( 1979)

Σκηνοθεσία: Fred Walton
Πρωταγωνιστούν: Carol Kane, Charles Durning, Rutanya Alda

Συντάκτης: Thodoris KL

H ζωή μιας μπέιμπυ σίττερ θα μετατραπεί σε εφιάλτη, όταν κατά την διάρκεια της νύχτας κάποιος παρανοϊκός θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι παρενόχλησης μέσω του τηλεφώνου.

Έχοντας ακούσει τα καλύτερα για αυτό το, για πολλούς, κλασσικό αστυνομικό θρίλερ τρόμου από την δεκαετία του '70, αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία και να το δω.
Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και απογοητεύτηκα. Ξεκίναγε με ένα από τα πιο τρομαχτικά και αγωνιώδη 25λεπτα που έχω παρακολουθήσει στην ζωή μου, αλλά η συνέχεια δεν ήταν του ίδιου επιπέδου.

Δεν θέλω βέβαια να πω πως ήταν άσχημη ταινία, αντιθέτως βλέπεται πολύ ευχάριστα, απλά περίμενα πολλά περισσότερα. Ίσως η εναρκτήρια σεκάνς, η ιστορία και η φήμη του κλασικού να έθεσαν υπερβολικά ψηλά τον πήχη στις προσδοκίες. To φανταζόμουν σαν έναν συνδυασμό Panic Room με Black Christmas ή κάπως έτσι τέλος πάντων και τελικά έπεσα έξω. Παρόλα αυτά είχε ενδιαφέρον και προς το τέλος ξαναβρίσκει τον ρυθμό του.

Όχι αριστούργημα, αλλά καλό. Δείτε το χωρίς να περιμένετε πολλά πράγματα.
Aν πάλι θέλετε κάτι καλύτερο και πιο έξυπνο προτιμήστε το ''April Fool's Day'' του ιδίου σκηνοθέτη (όχι το βίντεορημεικ του 2008 από τους Butcher Brothers, αλλά την πρωτότυπη ταινία του '86)

Για την ιστορία να πούμε πως η βασική ιδέα της ταινίας είναι επηρεασμένη από τον κλασσικό Αμερικανικό θρύλο ''The Babysitter and the Man Upstairs'', διαθέτει μια εξαιρετική εναρκτήρια σκηνή (ειδική αναφορά σε αυτή έκανε ο Wes Craven στο Scream το 1996), γνώρισε ένα τηλεοπτικό σίκουελ το 1993 με τον τίτλο ''When a stranger calls back'' επίσης σκηνοθετημένο από τον Walton, και ένα κινηματογραφικό remake το 2006 σε σενάριο του ''remakeάκια'' Jake Wade Wall και σκηνοθεσία του ,γνωστού από το Τomb Raider, Simon West.


Βαθμολογία: 6/10 (αν το πρώτο 25λεπτο ήταν μικρού μήκους θα 'χε τσιμπήσει το 10άρι στο χαλαρό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου