Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Joe Kidd (1972)

Σκηνοθεσία: John Struges
Πρωταγωνιστούν: Clint Eastwood, Robert Duvall

Όταν αναφέρονται οι λέξεις "γουέστερν" και "Clint Eastwood" στην ίδια πρόταση, περιμένεις κάτι καταπληκτικό. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Ο Clint Eastwood δεν αποδεικνύει τον τίτλο του ως ο βασιλιάς των γουέστερν εδώ, αλλά και πάλι η ταινία του είναι καλύτερη από αρκετές άλλες τέτοιου τύπου. Συμπρωταγωνιστής είναι ο Robert Duvall το ίδιο έτος που έκανε τον περίφημο "Νονό". Επίσης, δεν είναι spaghetti western, και αυτό είναι κακό.

Παρακολουθούμε έναν πρώην κυνηγό επικηρυγμένων, τον Joe Kidd (Clint Eastwood) να συνεργάζεται με έναν πλούσιο μεγαλοκτηματία (Robert Duvall) για να πιάσουν έναν Μεξικανό επαναστάτη, που πρώτον, απειλεί να καταστρέψει όλα τα κτήματα και δεύτερον, απειλεί να σκοτώσει τον Joe Kidd, επειδή σκότωσε έναν σύντροφό του.

Δεν έχω και πολλά να πω, δεν υπάρχουν πράγματα να πω, δηλαδή. Οι ερμηνείες είναι εντάξει, η υπόθεση απλή. Η ταινία είναι μικρή και φεύγει γρήγορα, δεν κουράζει καθόλου, αλλά δεν νομίζω πως θα μείνει κάτι στον θεατή μετά την ολοκλήρωση της προβολής. Αυτό είναι κακό, αλλά όχι χειρότερο από το να είναι χάλια η ταινία. Εγώ προσωπικά απογοητεύτηκα λίγο, γιατί είναι ο Clint Eastwood πρωταγωνιστής και περίμενα κάτι καλύτερο. Είναι και ξυρισμένος! Άστο το μουσί, ρε παιδάκι μου, γαμώ τους Αμερικάνους που θέλουνε τους καλούς ξυρισμένους. Εδώ βάζω τελεία.

Βαθμολογία: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου